- zpracovatelský závod: Kiandu
- zpracování: promyté
- odrůda: SL28, SL34, Ruiru11
- pražení: na filtr, french press
- nadmořská výška: 1700-1800 m.n.m.
- složení: 100% káva arabica
Kiandu se nachází v oblasti s ideálními podmínkami pro pěstování kávy. Je zde mírné klima, bujná krajina s bohatou biodiverzitou, kvalitní půda a ideální úhrn srážek. Tyto faktory hrají roli při produkci vysoce kvalitních odrůd, které vám nyní nabízíme. Jedná se o odrůdy SL-28, SL-34 a Ruiru11, všechny tyto odrůdy jsou vysoce ceněné pro své nezaměnitelné ovocité a květinové aroma. Pocítit můžete červený rybíz, červené hrozny nebo černý čaj.
Sklizeň kávy probíhá v oblasti Kiandu od října do prosince a farmáři kladou důraz na sběr jen těch nejkvalitnějších zrn, aby bylo docíleno co nejlepší výsledné chuti kávy. Díky dodržení všech postupů si tato káva vysloužila výborné hodnocení a má cuppingové score 86,75.
Cena: 300,-/250g
Cena: 585,-/500g
Cena: 1130,-/1000g
- zpracovatelský závod: Santa Cruz de Mora
- zpracování: promyté
- odrůda: Caturra, Catuai Amarilo
- pražení: na espresso, french press
- nadmořská výška: 1200-1650m.n.m.
- složení: 100% káva arabica
Káva ve Venezuele se pěstuje ve vysokých nadmořských výškách, protože Venezuela je velice kopcovitý stát. Sběr zde probíhá ručně a sklízí se pouze zralé kávové třešně. Farmáři upřednostňují tradiční způsoby pěstování a tak si káva zachovává lepší chuťové profily.
V této kávě ucítíte příjemnou krémovou chuť čokolády s jemnou florálností a lehkou aciditou granátového jablka.
Cena: 300,-/250g
Cena: 585,-/500g
Cena: 1130,-/1000g
- zpracování: promyté
- pražení: filtr, french press
- složení: 100% káva arabica
Tato káva z Ethiopie je vysoce ceněná pro svou jedinečnou jemnou chuť, ve které vyniká především vůně meruněk a pomeranče. My kávu pražíme na nízký stupeň pražení a tím tyto tóny podtrhneme. Má jemnou kyselost a sladkou dochuť.
Cena: 235,-/250g
Cena: 460,-/500g
Cena: 880,-/1000g
- zpracování: swiss water
- odrůda: Excelso
- pražení: na espresso, moka konvička
- složení: 100% káva arabica
Metoda odstranění kofeinu Swiss Water je poměrně složitý a drahý proces, při kterém se z kávových zrn pomocí vody odstraní téměř všechen kofein. Velmi zjednodušeně řečeno proces probíhá tak, že se nechají zrna vyluhovat ve vodě, kde se kofein rozpustí a následně je voda scezena skrz aktivní uhlí, do kterého se kofein zachytí.
Bezkofeinová káva je v poslední době čím dál žádanější a tak i její kvalita stoupá. Tato káva z Kolumbie je výborná jak na espresso, tak do moka konvičky, překvapí plným tělem a karamelovou chutí.
Cena: 265,-/250g
Cena: 530,-/500g
Cena: 1000,-/1000g
- zpracování: promyté
- pražení: na espresso, moka konvička
- složení: 100% káva arabica
SHG (Strictly High Grown) znamená, že je káva vysoko pěstovaná. Vzhledem k vyšším polohám pěstování a tím pádem nižším teplotám při pěstvání, mají kávová zrna lepší kvalitu. EP (European Preparation) znamená, že kávová zrna jsou po sklizni a zpracování pečlivě tříděna. Při tomto třídění se odstraní všechna poškozená zrna, která by mohla ovlivnit chuť kávy.
Tato káva má plné tělo s jemnou ovocitou chutí po rozinkách.
Cena: 235,-/250g
Cena: 460,-/500g
Cena: 880,-/1000g
- pražení: na espresso, turek
- složení: 100% káva
- 50% Brazil Diamantina, 20% Honduras,
- 30% India robusta
L´Popel blend je spojení dvou výborných arabic, promytý Honduras, naturálně zpracované Diamantiny a voňavé, promyté robusty z Indie. Spojení těchto káv zaručuje silné, plné espresso s vůní po oříškách (doporučujeme v kombinaci s mléčnou pěnou třeba v cappuccinu), nebo tureckou kávu.
Cena: 200,-/250g
Cena: 400,-/500g
Cena: 750,-/1000g